Restjesrecept: geheime appeltaartjes
One apple pie a day, keeps the doctor away!
Ingrediënten
- 4 overrijpe appelen
- 1 ei
- 2,5 dl melk
- 6 sneetjes oud brood in reepjes (180 g)
- 80 g suiker
- 1 koffielepel kaneel
- 1/2 koffielepel speculaaskruiden
- 1/2 koffielepel kardemom
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de appelen, ontdoe ze van het klokhuis en snijd de appelen in blokjes.
- Klop het ei los met de melk en week hierin de repen brood.
- Prak goed met een vork.
- Meng in een kom de suiker met de kruiden.
- Doe hiervan 20 gram bij het melk-broodmengsel en meng goed.
- Houd 20 gram van het suikermengsel apart en haal daar de blokjes appel door.
- Neem een muffinbakplaat, leg hierin papieren muffinvormpjes.
- Schik hierin het broodmengsel.
- Leg de appelblokjes erop.
- Strooi de rest van het suikermengsel over de muffins.
- Bak gedurende 30 minuten op 200 °C.
- Eet deze appeltaartjes als ze nog warm zijn! Heerlijk.
Tips en variatie
- Je kunt ook één grote taart maken in plaats van vele kleintjes:
- Leg bakpapier in een ovenschaal met op de bodem het melk-broodmengsel en daar bovenop de appelen.
- Ga verder op dezelfde manier te werk.
Ontdek meer thuiskringlooptips!
Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken
Meer restjesrecepten ontdekken?
Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken