Restjesrecept: geheime appeltaartjes

geheime appeltaartjes
Foto Heikki Verdurme

One apple pie a day, keeps the doctor away!

Ingrediënten

  • 4 overrijpe appelen
  • 1 ei
  • 2,5 dl melk
  • 6 sneetjes oud brood in reepjes (180 g)
  • 80 g suiker
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1/2 koffielepel speculaaskruiden
  • 1/2 koffielepel kardemom

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de appelen, ontdoe ze van het klokhuis en snijd de appelen in blokjes.
  • Klop het ei los met de melk en week hierin de repen brood.
  • Prak goed met een vork.
  • Meng in een kom de suiker met de kruiden.
  • Doe hiervan 20 gram bij het melk-broodmengsel en meng goed.
  • Houd 20 gram van het suikermengsel apart en haal daar de blokjes appel door.
  • Neem een muffinbakplaat, leg hierin papieren muffinvormpjes.
  • Schik hierin het broodmengsel.
  • Leg de appelblokjes erop.
  • Strooi de rest van het suikermengsel over de muffins.
  • Bak gedurende 30 minuten op 200 °C.
  • Eet deze appeltaartjes als ze nog warm zijn! Heerlijk.

Tips en variatie

  • Je kunt ook één grote taart maken in plaats van vele kleintjes:
  • Leg bakpapier in een ovenschaal met op de bodem het melk-broodmengsel en daar bovenop de appelen.
  • Ga verder op dezelfde manier te werk.

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken 

 

Meer restjesrecepten ontdekken? 

Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken