Vlaco Kringloopt op Radio-2-Tuindag!

hjhjNog geen plannen dit verlengde weekend? Dan hebben wij voor jou de ideale tip! Bezoek de Vlaco-stand op de Radio 2-   tuindag in Bokrijk. We verzekeren je een dag vol plezier en kringloopvertier!

 Zit je met bodemvragen? Dan heb je geluk want onze bodemprofessor lost een hele dag al jouw bodemproblemen op.   Aan  de hand van proefjes leer je hoe je thuis de textuur en de zuurtegraad van je eigen bodem kan testen. En je ontdekt wanneer en waarom je compost moet toevoegen aan je tuin.

Dat is nog niet alles, aan de Vlaco-stand zal je ook kunnen proeven van héérlijke Red-de-restjes-hapjes. Ooit al gehoord van radijsloofpesto of pompoenconfituur? Vlaco geeft je inspiratie om jouw restjes thuis om te toveren tot heerlijke aperitiefgerechtjes!

Tenslotte geven we onze bezoekers ook de kans om deel te nemen aan het spel van de compostbaron. Via ludieke vragen en een heus ballenkraam, kom je te weten wat je wel en niet mag composteren. Je krijgt ook een diploma mee dat je het recht geeft om voortaan als ‘kringloopkrak’ door het leven te gaan.

 

Nog niet overtuigd? We doen ook een kleine loterijactie waarbij je kans maakt op een unieke fairtrade red-de-restjes-schort of een wondermooi kinderboek “Lieske”.

Tot dan!