Restjesrecept: 'overnight' koffiehavermout

Restjesrecept overnight koffiehavermout
Foto Heikki Verdurme

NOG KOFFIE IN DE POT? Met ‘overnight’ koffiehavermout gaat de ochtendrush eens zo vlot!

Het is echt zonde om koude koffie weg te gieten! Koffie kan die extra energie geven aan zoveel simpele gerechten. Probeer dit ontbijt eens! Je maakt het de avond van te voren klaar.

 

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 40 ml koffie
  • 50 ml (amandel)melk
  • 35 g havermout
  • 1 of 2 koffielepels kaneel
  • 15 g rozijnen

Bereiding

  • Snijd de banaan in tweeën, plet de ene helft en snijd de andere helft in schijfjes.
  • Meng melk en koffie met de geplette banaan.
  • Meng de havermout met de kaneel en roer dit door het mengsel van koffie en melk.
  • Strooi de rozijnen en de banaanschijfjes er bovenop.
  • Zet een nachtje in de koelkast alvorens op te eten.

Tips en variatie

  • Elke plantaardige melk kan in dit recept gebruikt worden.
  • Als je kaneel niet lekker vindt, laat je deze gewoon uit het recept.

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken

 

Meer restjesrecepten ontdekken? 

Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken