Restjesrecept: kruidig schuimwijndessert

Restjesrecept kruidig schuimwijndessert
Foto Heikki Verdurme

Heb je de schuimwijn niet opgedronken? Niet weggieten, hoor! Je kunt er de heerlijkste
desserts van maken. Zoals dit gefrituurd hapje met tuinkruiden.

 

Ingrediënten

  • 100 ml schuimwijn
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 1 koffielepel suiker (of vanillesuiker)
  • 1 ei
  • 1 koffielepel olie
  • steel en blaadjes van roomse kervel

Bereiding

  • Doe de schuimwijn, bloem, suiker en het eigeel in een kom en maak er deeg van.
  • Voeg de olie toe en roer nog enkele minuten verder.
  • Voeg voorzichtig het opgeklopt eiwit toe.
  • Haal de roomse kervel door het deeg en bak in frituurolie op 180°C.
  • Serveer!

Tips en variatie

  • Ook heel lekker met stengels van selderij, het blad van knolvenkel of de bladsteel van pastinaak.
  • Heerlijk met een bolletje ijs.
     

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken

 

Meer restjesrecepten ontdekken? 

Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken.