Restjesrecept: koffie-walnootcakejes

Restjesrecept Koffie-walnootcakejes
Foto Heikki Verdurme

Walnoten en koffie gaan ge-wel-dig samen en passen nog beter
bij volle havermoutcakejes. Wat een heerlijke combinatie!

 

Ingrediënten

  • 200 g walnoten (eventueel geroosterd en gemalen)
  • 100 g gebroken Oreo’s
  • 2 bananen
  • 200 g havermout
  • 20 g bakpoeder
  • 20 g vanillesuiker
  • 50 g plantaardige olie of boter
  • 100 ml koude koffie of espresso
  • 200 ml melk

Bereiding

  • Verwarm je oven op 180°C.
  • Verklein de walnoten en Oreo’s in de hakmolen of breek ze in kleine stukjes met een mes.
  • Snijd de bananen in fijne schijfjes.
  • Voeg alle ingrediënten samen en meng goed.
  • Doe in een twaalftal cupcake-bakvormpjes en bak voor ongeveer 20 minuten.

Tips en variatie

  • Je kunt de cakejes afwerken met walnoten, maar ook met sesamzaadjes of met een Oreo-schijfje is het effect heel goed.
  • Of werk alles eens af met een ‘restjes-crème-au-beurre’: mix 125 gram boter, 125 gram poedersuiker, een eierdooier en een kleine kop sterke koffie tot een fijn boterbeslag en werk daarmee je cake af.

 

Ontdek meer thuiskringlooptips! 

Ontdek hier wat Vlaco nog allemaal in petto heeft rond voedselverlies beperken

 

Meer restjesrecepten ontdekken? 

Ontdek hier meer restjesrecepten uit onze 2 kookboeken.