Communicatiecampagne over composteerbare (en vergistbare) kunststoffen

Bij het gft-afval in Vlaanderen kunnen geen composteerbare (en vergistbare) kunststoffen worden toegelaten. Ook niet wanneer ze bewezen composteerbaar zijn of een bepaald label of logo dragen.

We ontvangen veel vragen over composteerbare en vergistbare kunststoffen en de verwerking ervan binnen de Vlaamse professionele composterings- en vergistingsinstallaties, maar ook over hun composteerbaarheid thuis, en dat is heel logisch. Er worden heel wat verschillende composteerbare alternatieven op de markt gebracht. Maar is een niet-composteerbaar wegwerpproduct vervangen door een composteerbaar eigenlijk zoveel beter?

Burgers willen zich inzetten voor het milieu en zijn erin geïnteresseerd en op zich is dat een goede instelling. Daarom zetten we in 2020 in op een doorgedreven communicatie- en infocampagne en de mogelijkheden voor de toekomst. We blikten over het thema ook een filmpje in met OVAM expert Annelies Scholaert. 

Ontdek hier onze specifieke infopagina over composteerbare en vergistbare kunststoffen en de verwerking ervan in de Vlaamse context.  

 

>> Terug naar het jaarverslag 2020