Actie op recyclageparken 2019

Actie op recyclageparken 2019

In het voorjaar van 2019 lanceert Vlaco - voor de derde keer - de Actie op Recyclageparken: ‘Ik draag compost op handen’. 

Doel van de actie? 
De verkoop van compost op recyclageparken stimuleren. En dat werkt, getuigden de verkoopcijfers dit voorjaar. Gemiddeld werden er per regio 375 zakken extra verkocht. Ook de verkoop in bulk steeg bij de meeste deelnemers. 

Hoe verloopt de actie? 

  • Compost - met al zijn eigenschappen - wordt op een toegankelijke manier in de kijker gezet door het - door de deelnemers - voorziene standje en het promotiemateriaal naast en op het recyclagepark. De bezoeker kan niet alleen compost kopen, maar krijgt hier extra informatie (folders) over, alsook een handig paar tuinhandschoenen - gemaakt van gerecycleerd katoen - bij aankoop van compost.
  • Het campagnemateriaal wordt gratis voorzien door Vlaco. Elk recyclagepark ontvangt eenmalig 1 pancarte met mascotte (bodemprofessor) en 2 spandoeken. De deelnemers van vorige edities kunnen het standmateriaal hergebruiken. Daarnaast ontvangt elk recyclagepark per actieperiode 2 * 100 informatiefolders over Vlaco-compost én 100 paar tuinhandschoenen gratis. 
  • Vlaco voorziet het materiaal (grafisch + copy) dat je kan gebruiken om reclame te maken voor de actie. Denk maar aan input voor sociale media, websites, afvalkrantjes en dergelijke meer.
  • Wij doen ons best dit zo onderscheidend én snel (in de loop van januari 2019) mogelijk aan te leveren. 

Wanneer? 
Net als vorig jaar richten we de actie op het voorjaar, focusmaand april 2019. De exacte periode in het voorjaar, is echter door de recyclageparken zelf te bepalen. 

De actie op recyclageparken biedt ..

  • een concrete format om de compostverkoop te boosten
  • een concrete format om te communiceren over de beschikbaarheid van compost op de recyclageparken én de duurzame eigenschappen van Vlaco-compost
  • de mogelijkheid om bezoekers bij aankoop van compost van een leuk gadget te voorzien
  • de mogelijkheid om mee te werken aan het algemene bewustzijn rond recyclage, het sluiten van de biologische kringloop en de noden én voordelen van een gezonde (tuin)bodem door compostgebruik

Sinds dit jaar:
De actie geldt zowel voor de verkoop van compost in zakken als van compost in bulk. 

Nieuw in 2019:
Ook als je zelf geen Vlaco-compost produceert, maar wel verkoopt of wenst te verkopen, kan je deelnemen aan de actie.

Voor de intercommunales die wensen deel te nemen maar zelf geen compost (in zakken) hebben, bekijken we welke producent de compost kan leveren. Hierin houden we steeds rekening met de lokale beschikbaarheid (de biologische kringloop zo goed mogelijk sluiten). 

Deelnemen kan nog steeds: contacteer Tine Winnelinckx